Jak správně napsat fakturu

 

Pro začínající podnikatele může být vyplnění faktury bez chyby nelehkých úkolem, ve stresu běžného pracovního dne není složité zapomenout na některý z nezbytných parametrů. I v případě zkušených podnikatelů, kteří již dobře vědí, co nesmí při tvorbě faktur opomenout, je ale tento administrativní proces časově náročný. Čas i energii věnovanou tvorbě faktur by jistě raději vložili do tvorby svého jedinečného produktu nebo jednání se zákazníky. Nejlepším řešením je pomoc online fakturačního programu Imboss.

Online fakturační program Imboss

Systém Imboss nabízí rychlejší a výrazně efektivnější fakturace všem malým podnikatelům či freelancerům, ať již jsou plátci DPH nebo nikoliv. Přehledně srovnané a kdykoliv přístupné faktury jsou pro podnikatele důležitou podmínkou dobrého podnikání. Vygenerování faktury je v programu otázkou desítek vteřin. Faktura navíc vypadá profesionálně, nechybí na ní logo firmy ani čím dál oblíbenější QR kód umožňující odběrateli rychlou platbu. Program Imboss se stará i o kontrolu splacení faktur a v případě potřeby rozesílá upomínkové emaily.

Jednoduchý, ale profesionální

Problém nemá program ani s fakturací v cizí měně nebo v cizím jazyce (angličtina, němčina, ruština), což je v dnešním globalizovaném světě více než užitečné. Zaměstnancům nebo spolupracovníkům je možné nastavit přístupová práva různých úrovní, od nahlížení do systému až po plnou správu systému, což také vede k zefektivnění práce ve firmě. Velkou oblibu si získaly statistické možnosti programu, především shrnutí objemu fakturace za definované období v grafické i číselné formě, pro uživatele nesmírně přehledné. Podnikatelé se přitom nemusí bát o svá citlivá data, neboť jejich bezpečnosti je věnována maximální pozornost. Kontinuální vývoj programu a pravidelné přidávání nových funkcí jej navíc činí stále lepším a lepším.

 

 

 

Co je třeba k fakturaci

I když je fakturační program Imboss schopen hlídat naplnění náležitostí sám, každý podnikatel by samozřejmě měl mít přehled o tom, co vše je třeba na faktuře uvést. Jakýkoliv obchodní styk dvou subjektů musí doprovázet faktura, kde budou uvedeny jejich identifikační údaje (jméno či název firmy, adresa a také IČ – identifikační číslo). Na faktuře logicky nemůže chybět ani fakturovaná částka, nejlépe v podobě měrné ceny za jednotku v kombinaci s rozsahem práce a samozřejmě cena konečná. Zapomenout nelze ani na datum vystavení faktury.

V případě plátců DPH bude faktura na nezbytné kolonky ještě o něco bohatší. Kromě zmíněného IČ je nutno v tomto případě uvést i DIČ. Mimo daňového identifikačního čísla nesmí chybět také základ, sazba a výše daně či datum „dne uskutečnění zdanitelného plnění“. Pozor si pak musí dát také podnikatelé, na jejichž předmět podnikání se vztahují jistá specifická daňová pravidla (umění, starožitnosti apod.). 

Online fakturační program Imboss si vydobyl pevnou pozici na trhu, protože je skutečným pomocníkem podnikatelů či freelancerů, kterým umí značně zjednodušit pracovní život a ulevit jim od časově náročné administrativní činnosti. Na stránkách programu je navíc možnost jeho vyzkoušení po dobu třiceti dnů zdarma, a tedy bez rizika. Patříte-li i vy mezi podnikatele, kteří stále hledají ideální řešení svých fakturací, systém Imboss je odpovědí na toto vaše pátrání. Neváhejte a staňte se i vy uživateli tohoto více než kvalitního systému.

Reference

Jednoduché :)

AR STONE.EU

Oceňuji, že se Imboss.cz neustále zdokonaluje a rozšiřuje o nové funkce. Díky za super produkt!

AlfaCloud

Přehlednost, jednoduchost a intuitivní ovládání

Cubux.net